Er Srbija: Prtljag po komadu

Er Srbija: Prtljag po komadu

Iz Er Srbije je saopšteno da će ubuduće na njihovim letovima važiti nova pravila za prevoz prtljaga, usaglašena sa standardima evropskih avioprevoznika.

Tako će se, umesto dosadašnjeg koncepta po težini, na letovima Er Srbije ubuduće primenjivati koncept po komadu predatog prtljaga.

U saopštenju se navodi da će putnici Er Srbije koji budu rezervisali ili kupovali svoje karte od 1. marta, a za putovanja od 1. maja 2014, moći u ekonomskoj klasi besplatno da prevezu jedan prtljag maksimalne težine 23 kilograma, a u biznis klasi dva prtljaga težine 32 kilograma svaki.

Generalni direktor Er Srbije Dane Kondić rekao je da je ta promena važan korak u cilju prilagođavanja uslovima transporta evropskih aviokompanija.

Iz Er Srbije navode da će, nalik na praksu aviokompanija širom sveta, svaki predati prtljag koji prelazi dozvoljenu težinu, broj i dimenzije određene novim uslovima biti posebno naplaćivan.

Detaljnije informacija dostupne su na sajtu Er Srbije (www.airserbia.com) i svim prodajnim mestima u zemlji i inostranstvu.

Izvor: b92